Activity
Mon
Wed
Fri
Sun
Dec
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
What is this?
Less
More

Memberships

DA
Daniels Adventskalender

Public • 3.8k • Free

13 contributions to Daniels Adventskalender
Daniel har begået en fejl
Sådan lød det i en mail jeg fik tidligere i dag med et link til en video. Jeg troede det var en del af adventskalenderen, men ser ikke videoen her. Lidt ærgeligt, for det er faktisk en rigtig god video, som er værd at se: https://www.youtube.com/watch?v=KOHnPGg6gWY Jeg vil benytte lejligheden til at kommentere på videoen, og dele lidt mere ud af mine erfaringer omkring det Daniel taler om i videoen: Der er ikke noget galt i at begå fejl. Det bliver først galt, hvis man begår samme fejl flere gange. Faktisk er det helt galt, hvis man aldrig begår fejl, for det er tegn på, at man ikke tør gribe de chancer livet sender til en. Fejl kan være rigtigt nyttige, for man kan lære af dem. Det er faktisk de fejl man selv begår, som man lærer mest af. Likviditetsplanlægning er efter min mening ekstremt vigtigt. Jeg har set alt for mange gå konkurs eller miste rigtigt mange penge fordi de ikke har haft styr på deres likviditet. I en anden tråd her i adventskalenderen har jeg skrevet lidt om, hvordan jeg lægger likviditetsbudgetter. Men jeg har også andre metoder til at hjælpe mig med at holde styr på likviditeten. For eksempel holder jeg hele tiden styr på kommende skattebetalinger. I mit selskab kunne jeg se, at jeg ville ende med en ekstraregning fra Skat, da selskabet har haft et fint overskud i år. Men så kunne jeg spare rentetillæg ved frivilligt at betale kr. 240.000 i slutningen af sidste måned, selvom Skat egentligt slet ikke ved endnu, at mit selskab har haft et rigtigt godt resultat. For min private skat (herunder min enkeltmandsvirksomhed) har jeg et regneark der laver den ret komplicerede skatteberegning, som jeg løbende i løbet af året (men især sidst på året) holder opdateret, så jeg kan se om jeg har betale for lidt eller for meget i skat. Skatten for i år skal helst betales i år, for ellers skal man betale dag-til-dag rente af eventuel restsskat, eller et procenttillæg på 3,7% hvis restskatten først betales efter 1. juli, og det er renteudgifter der ikke kan fradrages. Mit regneark siger jeg frivilligt skal betale kr. 230.000 i år. Men min revisor mener kun det er omkring 185.000, og så uenige har vi aldrig været. Så jeg har betalt kr. 190.000 i år, og aftalt med min revisor at vi finder ud af det præcise beløb i starten af januar når alle de endelige tal er på plads, så jeg ikke skal betale dag-til-dag rente af det resterende beløb i alt for mange dage.
3
1
New comment Dec '22
Daniel har begået en fejl
1 like • Dec '22
Omkring Trustpilot: Du kan ikke slette anmeldelser. Du kan anmode om at anmeldelser du mener ikke er reelle fjernes. Og her vil Trustpilot normalt vælge midlertidigt at skjule den anmeldelse, mens de skriver til anmelderen for at bede om dokumentation for den dårlige anmeldelse. En sådan dokumentation kunne f.eks. være en regning eller dokumentation for betaling for deltagelse i et investeringskursus, som anmelderen var utilfreds med. Svarer anmelderen tilbage med dokumentation, vil Trustpilot hurtigst muligt igen gøre anmeldelsen offentlig. Jeg har selv prøvet det med en af mine anmeldelser af en virksomhed der ikke leverede den vare jeg havde købt og betalt for indtil jeg satte en advokat på sagen. Jeg svarede tilbage med vedhæftning af købsaftalen, advokatens brev til sælgeren, og advokatens regning til mig. Dagen efter var min anmeldelse online igen. På Trustpilot kan enhver gå ind på en virksomhed og se nærmere på hvor mange anmeldelser der er forsøgt fjernet. Og også hvor mange af dem der bagefter kom tilbage fordi den dårlige anmeldelse blev dokumenteret. Det er bare at klikke på "Se alle" under virksomhedsaktiviteter. For investeringskurset ser jeg 16 anmeldelser fjernet. Og ved ingen af de 16 anmeldelser har anmelderen forsøgt at svare tilbage for at dokumentere anmeldelsen. Var bare ganske få af de anmeldelser du har forsøgt at få fjernet blevet sat ind igen af Trustpilot havde jeg været bekymret. Men jeg ser ikke en eneste.
Få livstidsadgang til Daniels Adventskalender 🎁
Hej allesammen! Der er mange, der har spurgt, om man kan fortsat have adgang til adventskalenderen efter d. 31.12. Der er også mange, der har udvist interesse i mit investeringskursus. Derfor har jeg valgt at lave en eksklusiv bonus til dem, der vælger at investere i mit forløb senest d. 10 januar. Den giver dig: - Livstidsadgang til mit investeringskursus - Livstidsadgang til modulerne fra adventskalenderen - 3 unikke håndbøger om sparetips, porteføljesammensætning og mål for 2023 - Et lod i konkurrencen om en 30 minutters uforpligtende og uvildig porteføljegennemgang med undertegnede (ikke økonomisk rådgivning) Se videoen herunder for mere information og skriv, hvis du har spørgsmål! 🎥 Du kan også læse mere, se min demovideo og booke et uforpligtende kald ang. mit kursus her. Glædelig jul! 🎄
20
10
New comment Dec '22
Få livstidsadgang til Daniels Adventskalender 🎁
2 likes • Dec '22
Jeg tænker altid over hvad jeg betaler, og hvad jeg får ud af det jeg betaler for. Det bør enhver investor altid gøre. Kurset er ikke billigt, men omvendt tror jeg man kan lære meget af det. For de fleste der alvorligt vil investere for mere end småbeløb tror jeg kurset kunne være rigtigt værdifuldt, og pengene værd. Der har været meget god rådgivning i adventskalenderen, som jeg tror giver en lille forsmag til investeringskurset. Men for mig personligt tror jeg ikke det er pengene værd. Jeg har investeret i årtier, og har derfor allerede opbygget en stor erfaring. Og jeg har ikke rigtigt lært noget nyt ved at deltage i adventskalenderen. Men alligevel har adventskalenderen været en god oplevelse for mig. Både indholdet, og især formatet, har været langt bedre end jeg forventede. Jeg håber jeg har kunnet hjælpe andre. At hjælpe andre uden direkte at få noget til gengæld er noget jeg elsker. Om ikke andet håber jeg det giver god karma.
Skatteoptimering
Hej, Jeg har Formuepleje Penta, men vil gerne sælge dem grundet den høje omkostning. Jeg har dog 100.000kr stående på dem lige nu, og har haft et tab i år på 60.000 på dem. Jeg mener at penta er lager beskattet og kapitalindkomst, er der noget jeg kan gøre for at skatteoptimere, eller skal jeg bare sælge dem med det samme? Tænker om der er nogle fordel ved at sælge før/efter nytår.
1
6
New comment Dec '22
0 likes • Dec '22
Den er ikke god. Så vidt jeg ved er Formuepleje Penta lagerbeskattet og kapitalindkomst. For år tilbage prøvede Formuepleje at sælge mig Penta. Jeg skrev tilbage til dem, at jeg mente det var en alt for risikabel investering, da det var en stærkt gearet investering i den lange rente, finansieret ved kortforrentede lån. De havde vist mødt den modstand før, for de sendte mig straks et regneark, hvor de havde beregnet afkast på baggrund af forskellige udviklinger i renten. Jeg svarede tilbage, at mit mest sandsynlige scenario var værre end deres worst case, og det er Penta ude i nu. Hvis du har investeret for frie midler tror jeg ikke der er meget du kan gøre for skatten. Så vidt jeg kan forstå har du kun et ligningsmæssigt fradrag for tabet, med en værdi på omkring en fjerdedel af det reelle tab (husker ikke de aktuelle takster). At sælge vil nok heller ikke hjælpe for dig. Hvis jeg var dig (husk jeg ikke kan give investeringsrådgivning) ville jeg beholde investeringen. Jeg ville mentalt indstille mig på, at investeringen er mere eller mindre tabt. Men det kunne også gå den anden vej i kommende år, hvad der kunne være en fordel for dig. Det eneste jeg ser du kan gøre for at skatteoptimere vil være inden årets udgang at gifte dig med en der har en stor positiv kapitalindkomst. Men efter min mening bør man ikke gifte sig af hensyn til penge.
0 likes • Dec '22
@Maria Jespersen Du har ret, det vil ikke gøre nogen forskel for dig at flytte dem.
Hvordan jeg kunne blive økonomisk uafhængig
Jeg har fået lidt spørgsmål om det her, både i chatten og ved private beskeder. Frem for at svare individuelt på det mange forskellige steder synes jeg en tråd hvor andre kan stille uddybende spørgsmål vil være det bedste. Det er ikke let for mig at forklare, så jeg vil skrive det i form af en række råd der svarer til de principper jeg selv har levet efter. Investér især i dig selv og i at blive dygtigere. Det er især vigtigt, når du er ung. Uddannelse er godt, men eksamensbeviser er ikke relevante. Erfaring fra forskellige jobs er også godt. Du kan aldrig miste den investering du har gjort i dig selv, og den er skattefri den dag du realiserer den. Vær altid ærlig. Både over for dig selv og andre. Tillid betyder utroligt meget i forretninger. Hold dig langt væk fra folk man ikke kan stole på, og hold dig tæt på dem du kan stole på. Lær at læse og forstå regnskaber. Det er efter min mening nødvendigt for at blive økonomisk uafhængig, og jo tidligere man lærer det, jo bedre. Pas på med din likviditet, altså hvor mange penge du har på ethvert tidspunkt. Det kan være dyrt at mangle likvide midler til at betale noget. Til tider kan det være så dyrt, at det ender med en konkurs. Daniel taler om en økonomisk buffer, og det kan jeg tilslutte mig. Har man en god økonomisk buffer kan man også spare på sine forsikringer, fordi man har plads til en lidt højere selvrisiko, hvilket gør forsikringerne billigere. Personligt har jeg aldrig gidet bruge tid på et traditionelt budget, men et likviditetsbudget har jeg altid haft. Du bliver aldrig økonomisk uafhængig af alene at have et lønarbejde. Det kan hjælpe dig til at overleve indtil du finder en måde at blive økonomisk uafhængig på. Og hvis du har en god løn kan du investere en del så du ender med en god opsparing til pensionen. Gå mod strømmen. Man finder ikke guld der, hvor alle andre også leder. Guldet finder man der hvor ingen andre kigger. Det gælder både for investeringer og forretninger. De store penge kan kun findes de steder alle andre overser.
8
4
New comment Dec '22
2 likes • Dec '22
@Daniel Hansen Pedersen Jeg har desværre ikke et eksempel på et likviditetsbudget jeg kan dele. Men et likviditetsbudget er egentligt ret simpelt: Man ved hvor mange kontanter man har i dag, og det er første linie i regnearket. Man kender også til fremtidige udgifter og indtægter, og dem kan man postere på de efterfølgende linier. Altid sorteret efter dato, så man ved hvad man kan forvente at have af kontanter i fremtiden. Man skal naturligvis have alle forventede indtægter og udgifter med i likviditetsbudgettet. Og hvis likviditetsbudgettet rækker langt ud i fremtiden kommer der en masse linier der bare gentages hver måned. Det giver en masse arbejde, både med at indtaste de mange linier, og ændre dem når noget ændrer sig. Her kan man spare tid ved på en anden side i regnearket at lave et månedligt likviditetsbudget. Det indeholder de faste månedlige indtægter og udgifter. Ved at tælle tallene fra det månedlige likviditetsbudget sammen får man et tal for den månedlige likviditetsbelastning. Og det kan man bruge til kun at lave en enkelt linie per måned i selve likviditetsbudgettet. Man kan gøre tilsvarende kvartalsmæssigt. Hvis man vil gøre det ekstra avanceret, kan man tilføje kunde og eller projektnumre til hver linie i likviditetsbudgettet. Så kan man simulere, hvis indtægter fra forskellige kunder eller projekter stopper. Det er værdifuldt for at vurdere den risiko man tager med bestemte kunder eller projekter. Jeg er gennem årene blevet lidt en nørd, hvad likviditetsbudgetter angår. Og mine likviditetsbudgetter er derfor ikke altid lette at forstå. For eksempel skulle et selskab jeg er involveret i for nyligt skifte bank. Så banken skulle kreditvurdere, og bankrådgiveren forstod ikke det likviditetsbudget jeg sendte, og troede det var forkert. Han sendte et link til et eksempel på et likviditetsbudget på nettet for at vise hvordan det skulle gøres. Men en god telefonsamtale, hvor det blev forklaret, fik ham til at sige han synes det var smart at lave det på den måde, selvom det var mere avanceret end han havde brug for.
1 like • Dec '22
I fjerde modul af adventskalenderen kommer Daniel med en række anbefalinger til bøger om investering man kan læse. Jeg har læst næsten alle sammen, og det er gode bøger man kan lære rigtigt meget af. Det inspirerer mig til at komme med min egen anbefaling af en bog. Selvom det egentligt ikke er en bog om investering, vil jeg fremhæve den som den af alle de bøger jeg har læst der har bidraget mest til, at jeg blev økonomisk uafhængig: "The Speed of Trust" af Stephen M. R. Covey. Alllerede da jeg læste den første gang blev jeg imponeret. Den beskrev nogle principper, som jeg mere eller mindre ubevidst havde levet efter årtier forinden, men men som jeg nu fik sat ord på, og som blev mere præcist beskrevet for mig. Bogen handler især om vigtigheden af, at man har tillid til hinanden i forretninger. Hvordan tilliden kan opbygges, og hvordan man kan risikere at komme til at bryde tilliden igen. Det hænger meget sammen med ærlighed, som jeg nævnte i starten af tråden, og som er en forudsætning for at der kan opbygges tillid. Men lige så vigtigt er forventningsstyring, altså at man med de ting man siger og gør giver de rette forventninger til den forretningspartner man gerne vil have skal opbygge tillid til en selv. Her er det faktisk ikke en fordel at forsøge at give forretningspartneren de højest mulige forventninger fra starten. Skuffede forventninger kan gøre det rigtigt svært at opnå tilliden, mens forventninger der bliver overgået bliver positivt modtaget, og derfor bidrager til at opbygge tilliden. Når forretningspartnerens forventninger gang på gang bliver overgået, opbygges tilliden hurtigt. Men forretningspartnerens forventninger kommer især fra de signaler man selv sender forretningspartneren, så man kan i høj grad selv styre forventningerne. I denne tråd har jeg nævnt et bankskifte for en virksomhed jeg er involveret i, og det kunne bruges som et eksempel på forventningsstyring der giver positive overraskelser for den nye bank, så tilliden hurtigt kan opbygges. Her kan jeg ikke give konkrete detaljer, men det går rigtigt godt, og den nye bank vil gerne have os som kunde. Og der er stadig god plads i forventningsstyringen til positive overraskelser der kan hjælpe til at øge tilliden til os i den nye bank.
Skriv dit ønske NU! 💫
Hvad vil du allerhelst se, høre og lære mere om i modul 4? Kommentér der herunder inden for de næste 24 timer og giv de bedste bud et like.
13
45
New comment Dec '22
Skriv dit ønske NU! 💫
1 like • Dec '22
@Mathias Møller Rasmussen Indrømmet, en bankrådgiver kan også komme med råd der er gode for en selv. Men man skal huske på, at de råd man får fra bankrådgiveren især er for at banken kan tjene flest muligt penge. Det er banken - ikke dig - som betaler bankrådgiverens løn, og bankrådgiveren vil gerne gøre karriere i banken.
0 likes • Dec '22
@Mathias Møller Rasmussen Det er efter min mening det bedste man kan gøre før man går i dialog med sin bank.
1-10 of 13
Ole Husgaard
3
2points to level up
@ole-husgaard-5439
Født i 1966, og har været økonomisk uafhængig i en årrække.

Active 665d ago
Joined Dec 10, 2022
powered by