Daniel har begået en fejl
Sådan lød det i en mail jeg fik tidligere i dag med et link til en video. Jeg troede det var en del af adventskalenderen, men ser ikke videoen her.
Lidt ærgeligt, for det er faktisk en rigtig god video, som er værd at se: https://www.youtube.com/watch?v=KOHnPGg6gWY
Jeg vil benytte lejligheden til at kommentere på videoen, og dele lidt mere ud af mine erfaringer omkring det Daniel taler om i videoen:
Der er ikke noget galt i at begå fejl. Det bliver først galt, hvis man begår samme fejl flere gange. Faktisk er det helt galt, hvis man aldrig begår fejl, for det er tegn på, at man ikke tør gribe de chancer livet sender til en. Fejl kan være rigtigt nyttige, for man kan lære af dem. Det er faktisk de fejl man selv begår, som man lærer mest af.
Likviditetsplanlægning er efter min mening ekstremt vigtigt. Jeg har set alt for mange gå konkurs eller miste rigtigt mange penge fordi de ikke har haft styr på deres likviditet. I en anden tråd her i adventskalenderen har jeg skrevet lidt om, hvordan jeg lægger likviditetsbudgetter. Men jeg har også andre metoder til at hjælpe mig med at holde styr på likviditeten.
For eksempel holder jeg hele tiden styr på kommende skattebetalinger. I mit selskab kunne jeg se, at jeg ville ende med en ekstraregning fra Skat, da selskabet har haft et fint overskud i år. Men så kunne jeg spare rentetillæg ved frivilligt at betale kr. 240.000 i slutningen af sidste måned, selvom Skat egentligt slet ikke ved endnu, at mit selskab har haft et rigtigt godt resultat.
For min private skat (herunder min enkeltmandsvirksomhed) har jeg et regneark der laver den ret komplicerede skatteberegning, som jeg løbende i løbet af året (men især sidst på året) holder opdateret, så jeg kan se om jeg har betale for lidt eller for meget i skat. Skatten for i år skal helst betales i år, for ellers skal man betale dag-til-dag rente af eventuel restsskat, eller et procenttillæg på 3,7% hvis restskatten først betales efter 1. juli, og det er renteudgifter der ikke kan fradrages. Mit regneark siger jeg frivilligt skal betale kr. 230.000 i år. Men min revisor mener kun det er omkring 185.000, og så uenige har vi aldrig været. Så jeg har betalt kr. 190.000 i år, og aftalt med min revisor at vi finder ud af det præcise beløb i starten af januar når alle de endelige tal er på plads, så jeg ikke skal betale dag-til-dag rente af det resterende beløb i alt for mange dage.
Det koster ikke at have styr på likviditeten og skatten. Den opkrævning du har fået fra Skat på kr. 52.000 er nok for skatteåret 2021, og er derfor inklusiv procenttillægget på 3.7%. Så her har det altså kostet dig et par tusinde kroner. Måske kan du spare ved at få styr på din B-indkomst for i år hurtigst muligt, og lave en frivillig skattebetaling for 2022.
Men hvordan kommer du bedst over din aktuelle likviditetskrise lige nu? Hvis du mener det kunne blive aktuelt at skulle sælge aktier med tab, kunne det være en ide for dig at sælge noterede aktier fra dit virksomhedsdepot inden regnskabsåret udløber om et halvt år, da det kunne reducere virksomhedsskatten. Men det vil nok hjælpe langt mere nu og her, hvis du kunne gå ned i den løn du udbetaler fra dit selskab, for her skal du betale den dyre A-skat, og det er likvide midler du så ikke længere har.
Selv har jeg valgt at mit selskab kun skal betale mig kr. 7.000 i løn om måneden. Det er især for at undgå at betale topskat. Men desværre har jeg selv begået en fejl, som betyder jeg alligevel kommer til at betale en hel del i topskat i år.
Du har fået min mailadresse da jeg tilmeldte mig din adventskalender, og du er velkommen til at maile mig, hvis du vil have privat sparring omkring likviditetsbudgetter eller andet.
3
1 comment
Ole Husgaard
3
Daniel har begået en fejl
Daniels Adventskalender
skool.com/daniels-adventskalender-7074
Velkommen til Daniels Adventskalender! 🎄
Se kursus nu i 'Classroom' ✅
Forløbet varer t.o.m. d. 31 december 2022.
Leaderboard (30-day)
powered by